NFT, mint repjegy?

A Flybondi nevű argentín légitársaság meghosszabbította együttműködését a TravelX-el, akik NFT jegyek árusításával foglalkoznak.

Ezt az új integrációt csütörtökön jelentették be és a Ticket 3.0 nevet kapta. Ez egy kibővítése lesz a már meglévő együttműködésnek, ami eredetileg 2022 szeptemberében indult a két cég között.

Az Algorand nevű blokkláncon fut az NFT jegyárusítási technológia és az utasoknak lehetőségük van jegyükön nevet módosítani, átruházni azt másra, esetleg el is adhatják.

A légitársaság elmondta, hogy az NFT jegyek rugalmasabb utazási élményt biztosítanak, mivel az utasok akár már az úti cél és az utastársak meghatározása előtt megvehetik jegyeiket, a légitársaságnak pedig csökkenni fognak a vevőszolgálati költségei.

Facundo Martin Diaz, a TravelX egyik vezetője elmondta, hogy a cég a jegyvásárlásnál nem számít fel plusz költséget, viszont ők és a légitársaság is felszámolnak 2-2%-os díjat minden eladásnál, ami a másodlagos piacon történik.

A Flybondi vezérigazgatója megjegyezte – a céljuk, hogy a blokklánc technológia innovációjának és alkalmazásának köszönhetően ez az együttműködés pozitív hatást váltson ki a légiközlekedésben.

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.