Már több, mint 88.000 kripto milliomos van!

Egy Henley & Partners nevű befektetési cég által folytatott tanulmányból az derül ki, hogy a világ összes milliomosa közül 88.200-an a kriptovaluták miatt tettek szert vagyonukra.
Jelenleg a kriptopiacot kicsivel 1 trillió dollár fölé értékelik, a 88 ezer milliomos közel fele, 40.500 befektető kizárólag a Bitcoinnak köszönheti a milliomos státuszát.

További adatokból kiderül, hogy a kripto milliomosok közül 182-en vannak, akiknek vagyona eléri vagy meghaladja a 100 millió dollárt, ebből 78-an szintén kizárólag a Bitcoinba fektetett pénzükkel érték el ezt. Továbbá körülbelül 6-an lettek milliárdosok csak a BTC-nek köszönhetően, míg hozzávetőlegesen 22 milliárdos tett szert vagyonára úgy, hogy Bitcoin-on kívül más kriptovalutába is befektetett.

Jeff D. Opdyke, egy pénzügyi és befektetési tanácsadó a 2000-es évek eleji internetes lázhoz hasonlítja a jelenlegi kripto helyzetet. Úgy vélekedik, hogy hasonlóan fog lezajlani a kriptovaluták térhódítása és a jelenlegi árfolyamokat alacsonynak tartja, ugyanis szerinte a későbbiekben nem fogunk a mostaniakhoz hasonló árakat látni.

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.