Ecoterra és a körkörös gazdaság

Ezen a héten egy újabb környezetvédelemre épülő projektet hozok nektek, amiben úgy tűnik nagy a potenciál – ez nem más, mint az Ecoterra.

Úgy működik, hogy a token tulajdonosok az Ecoterra alkalmazásával beolvassák annak a terméknek a vonalkódját, amit újra kívánnak hasznosítani és ha a termék gyártója szerepel a partnerek listáján a felhasználó különböző jutalmakhoz juthat. A rendszer működésének szerves részét képzik a visszaváltó automaták is, ugyanis az onnan kapott bizonylattal lehet igazolni, hogy a visszaváltás valóban megtörtént.

A projekt nem titkolt célja az is, hogy felhasználóit arra ösztönözze, hogy a jutalomként megszerzett tokeneket valamilyen környezettudatos célra fordítsák. Ez azt jelenti, hogy lehetőség lesz a tokenek jótékony célra adományozására is és ez a tevékenység is hozzáadódik az adott felhasználó fiókjához, vagyis a környezettudatos tevékenységek halmozásával további jutalmakhoz lehet majd jutni.

A másik előnye a projektnek, hogy nem csak az egyéni felhasználókat ösztönzi, hanem a vállalatokat is, ugyanis az Ecoterra partnerei jogosan jelenthetik ki, hogy igenis törődnek a minket körbevevő természeti környezet jövőjével.

Ezzel a módszerrel az Ecoterra hosszútávon elősegítheti a körkörös gazdaság megvalósulását is, ami egy újabb jel arra, hogy igazán sikeres projekt lesz majd. Az előértékesítés első szakasza még pár napig tart, így még bárkinek adott a lehetőség, hogy részt vegyen benne.

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.