Milyen hatással lehet a piacra a BlackRock által kiadott Bitcoin ETF?

Az elmúlt hetek fő témája, hogy az egyik legnagyobb amerikai befektető cég, a BlackRock spot Bitcoin ETF-et szeretne piacra bocsátani, a kérelmet pedig már be is nyújtotta az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (röviden SEC) felé.

Az ETF-ek pontos fogalmáról éppen nemrég írtunk, ezek lényegében tőzsdén forgalmazott befektetési jegyek és a mai posztban arra nézünk rá, hogy milyen hatással lehet a kripto piacra egy Bitcoin ETF.

A legelső szembetűnő hatás rögtön az volt, hogy a BTC árfolyama megugrott, amint a kérelem benyújtásának híre ment. ????
Sokan bizakodnak benne, hogy a BlackRock lépése új befektetőket fog vonzani a piacra, illetve visszahozza azoknak a bizalmát a Bitcoinba, akik az elmúlt évben, akár években lemondtak róla az árfolyamcsökkenések vagy negatív hírek hallatán.

Mások figyelmeztetnek, hogy a tradicionális befektetői cég ETF kérelem benyújtása szembe megy mindazzal, ami miatt a Bitcoin és más decentralizált kriptovaluták létrejöttek.

Bizonyos meglátások szerint elképzelhető, hogy a Bitcoin árfolyama egyszer eléri majd az 1 millió dollárt is, de akkor már a BTC készletek nagy részét a befektető óriások birtokolnák, mint a BlackRock, Goldman Sachs és más ETF kibocsátók.

Ezek még mind csak találgatások, egy biztos, hogy a BlackRock csak akkor adhat majd ki Bitcoin ETF-et, ha azt a SEC jóváhagyja.

Szerintetek jót tenne a piacnak a BlackRock által kiadott Bitcoin ETF? Illetve a SEC jóvá fogja hagyni a kérelmet?

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.