El Salvadorban megújuló energiával terveznek Bitcoint bányászni!

A Bitcoint legjobban támogató országban egy 1 milliárd dolláros beruházás keretei között Bitcoin farmot szeretnének építeni. A Volcano Energy nevű cég kapta az első nagyobb befektetést, pontosan 250 millió dollárt.

Ez az összeg egy 241 megawattos áramtermelő park kialakítását fogja segíteni, ami nap és szél energiával fogja kitermelni a Bitcoin bányászathoz szükséges áramot.
Az első befektetők között megtalálható az USDT kibocsátó Tether is, vezérigazgatójuk pedig elmondta, hogy a vállalat célja, hogy minél több beruházás fókuszáljon a megújuló energián alapuló bányász infrastruktúrákra.

A Tether elmondása szerint az egész park számítási ereje meg fogja haladni az 1,3 exahash-t, amivel a világ top 20 bányászatai között lehetne.

Sok kritika érte a kripto bányászatot a múltban, ugyanis elképesztő mennyiségű áramot fogyaszt egy olyan gép, amit kizárólag erre a célra használnak és emiatt nagyon káros a környezetre gyakorolt hatása. A Volcano Energy reméli, hogy ez az úttörő projekt hozzájárul majd ahhoz, hogy egyre többen döntsenek a megújuló energia mellett.

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.