A világ első Bitcoin tornya

Az ötlet Salvatore Leggiero ingatlanfejlesztő fejéből pattant ki, aki egy egész szállodalánc felépítését tervezi, melynek első lépése lenne a Bitcoin torony megépítése Dubaiban. Az előzetes terveket, melyeket Simone Micheli tervező segítségével készítettek el közösen május 24-én mutatták be először a COP28 elnevezésű találkozón Dubaiban. A torony fizikai formájában Dubaiban kapna helyet, de emellett digitális másolatát is megtervezték a Metaverzum számára.

Az ötletgazda nyilatkozata szerint a pandémia alatt kezdett érdeklődni a web3 iránt. Több emberrel is beszélgetett mind az ingatlanfejlesztés, mind a kriptovilág neves szereplői közül, azonban azt tapasztalta, hogy egyikőjük sem mozgott otthonosan a másik területen éppen ezért is kezdett el egy olyan új projekt megvalósításán gondolkodni, ami összekötheti ezeket az iparágakat.

A szállodalánc előnyben fogja részesíteni az olyan technológiákat, mint a blokklánc és a mesterséges intelligencia, de az előzetes információk szerint a tervek között szerepel a zéró szén-dioxid kibocsátás és a minél fenntarthatóbb megvalósítás is.

Természetesen maga a projekt is illeszkedik a „Satoshi által képviselt” értékekhez, így Leggiero azt is megemlítette, hogy nyílt projektben gondolkodik és akár egy DAO létrehozása is felmerült benne lehetőségként.

Az ingatlanfejlesztő azt nyilatkozta, hogy „úgy gondolom ez a projekt az ingatlanfejlesztésben fejlődést és a vendéglátásban forradalmat hozhat. A Bitcoin Torony lesz az első láncszem.

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.