A több, mint 1 Bitcoint tartalmazó tárcák száma elérte az 1 milliót!

Május 13-án érték el a bűvös számot az 1 egész BTC-t birtokló tárcák. Az elmúlt év árfolyam-ingadozásai ellenére, vagy éppen annak köszönhetően sokan döntöttek úgy, hogy megvásárolt Bitcoinjukkal nem kereskednek, hanem a tárcán hagyják és tovább halmozzák készleteiket.

A legnagyobb kiugrás a számokban tavaly júniusban látható, amikor egy nagyobb árfolyamesés történt a piacon, illetve novemberben, ami pedig az FTX összeomlásához kapcsolható. Ez utóbbi olyan módon is növelhette a BTC tárcák számait, hogy sokan elvesztették a tőzsdékbe fektetett bizalmukat és coinjaikat inkább saját tárcába vitték át.

Fontos kiemelni, hogy az 1 millió BTC tárcához nem feltétlenül 1 millió tárca tulajdonos tartozik. Számos kripto befektető rendelkezik több tárcával is, illetve nagyobb cégek, tőzsdék is használnak tárcákat, amiken nagy mennyiségű Bitcoin található. Egy kripto analitikai szolgáltató, a CoinGlass adatai alapján a jelenleg 19 millió körforgásban lévő BTC-ből 1,89 millió (kb. 50 milliárd dollárnyi) van olyan nagyobb kriptotőzsdék birtokában, mint a Coinbase vagy a Binance.

Továbbá 3 millió BTC (kb. 80 milliárd dollárnyi), az összes jelenleg bányászott coinok 17%-a örökre elveszett. Ezt a Glassnode úgy mutatta ki, hogy az adataik alapján ezek a BTC-k olyan címekre lettek küldve, amiknek elvesztek a kulcsai, illetve olyan nagyobb tárcákon vannak, amelyek több, mint 10 éve érintetlenek maradtak.

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.