London a kripto világ legfelkészültebb városa

A Recap által végzett kutatás eredményeit a Cointelegraph mutatta be, a kutatás azt mérte, hogy a kriptoval foglalkozó vállalkozások számára mely városokban a legkedvezőbbek a feltételek.

Olyan tényezőket vizsgáltak, mint a kripto specifikus események száma; kriptoval kapcsolatos munkalehetőségek; cégek, amelyek fő tevékenysége a kriptovalutákhoz kapcsolódik és kihelyezett kripto ATM-ek száma.

Ezeken kívül még figyelembe vették, hogy milyen az átlagos életminőség, mennyit költ a város kutatásra és fejlesztésre és a tőkenyereség-adó mértékét is. A vizsgált városok közül Londonban dolgoznak a legtöbben a kripto szférán belül, ami azt is mutatja, hogy az átlagnál magasabb a kripto ökoszisztéma iránt érdeklődők száma.

A dobogó második és harmadik fokán Dubai és New York áll, ami nem hatalmas meglepetés, viszont a 2022-ben „legjobban kriptora felkészült ország”-nak kikiáltott Hong Kong a mostani kutatásban visszaesett a 7. helyre. London továbbra is az élen készül maradni és az Egyesült Királyság központi bankja kiemelt fontosságúnak tartja, hogy 2030-ig bezárólag bevezessenek egy digitális valutát. Egyes források szerint ennek a „digitális font”-nak az ütemtervét még februárban közölni fogják.

Nem ok nélkül tervezik a digitális valuta bevezetését, ugyanis a jelentések szerint az Egyesült Királyságban 35%-al visszaesett a készpénzzel végzett fizetések száma 2020-ban, ez pedig szintén a készpénz nélküli tranzakciók felé irányuló vágy fokozódását jelzi.

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.