Brazília és a kriptovilág

Már tavaly is lehetett arról olvasni, hogy 2021-ben a brazilok körében igen nagy népszerűségnek örvendtek a kriptovaluták, ugyanis 4 milliárd dollárt meghaladó értékben vásárolt belőlük a lakosság. Ez az arány elemzők szerint köszönhető volt a BTC magas árfolyamának is, de nagy valószínűséggel a térségre jellemző magas infláció is közrejátszhatott az érdeklődés növekedésében.

A brazil kormány felismerve a kriptovaluták népszerűségét tavaly év végén olyan törvénytervezetet fogadott el, ami az egész országban legalizálja a kriptovalutákat, mint fizetési módot. Ezzel a hírrel nagyjából párhuzamosan látott napvilágot egy, a brazil lakosság befektetési hajlandóságát mérő elemzés, ami arra a következtetésre jutott, hogy az idei évben a megkérdezettek összesen 33%-a tervezi kriptovalutába fektetni pénzét. Ezzel az aránnyal egyébként a befektetési lehetőségek közül a kriptók megelőzték a részvényeket és az ingatlanokat is.

A régióban rejlő potenciált egyébként már több nagy kripto cég is felismerte. A Crypto.com Elektronikus Pénzügyi Szervezeti engedélyt szerzett az országban, amivel biztosították a közvetlen banki átutalások indítását ügyfeleiknek, illetve a kártyakibocsátás lehetőségét is. A Binance pedig a MasterCard-dal együttműködve január végén dobott piacra egy új kriptokártyát.

Végül pedig a legfrissebb kripto hír Brazíliából e hét elején jelent meg. A Banco do Brasil a térség legrégebbi bankja bejelentette, hogy ügyfelei számára biztosítani fogja az adók kriptovalutában történő kifizetését.

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.