A német DZ Bank digitális eszközöket ad hozzá a vagyonkezelési szolgáltatásaihoz

Németország egyik legnagyobb bankja, a DZ Bank bejelentette, hogy egy digitális eszközökkel foglalkozó céggel, a Metacoval fog együttműködni. Az együttműködés célja, hogy teljesen integrálja a digitális eszközöket a bank vagyonkezelési szolgáltatásaiba.

A DZ Bank a Metaco saját platformját, a Harmonize-t választotta arra, hogy onnan kínálhasson digitális valutákat intézményi ügyfelei számára. Nils Christopeit, a DZ Bank egyik vezetője elmondta, hogy a Metaco Harmonize platformja megfelel a biztonsági és skálázhatósági elvárásaiknak.

A Metaco értékesítési igazgatója, Craig Perrin is kommentálta a híreket, azt nyilatkozta, hogy izgatottak a közreműködés miatt, mivel ez tovább erősíti a Metaco piacvezetői státuszát
Németországban.

A Metaco aktívan közreműködött több kulcsszereplővel is az országon belül, például február 9-én bejelentettek egy együttműködést a német DekaBankkal, akikkel közösen egy blokklánc alapú tokenizáló platformot fognak létrehozni. A bejelentés alapján az infrastruktúrát 2023-ban építik ki és várhatóan 2024-ben fog elindulni.

Az ilyen hírek és bejelentések nagyon fontosak, ugyanis azt bizonyítják, hogy igenis egyre többen nyitnak a kriptok és más digitális eszközök felé, ami befektetési szempontból is egy örömteli fejlemény.

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.