Európai kripto index 2023

A Dua Crypto közzétette a 2023-as európai kripto indexet, ami arra ad választ, hogy Európa országai közül hol mennyire érdeklődnek az emberek a kriptovaluták világa iránt.

Az elemzésben 46 ország több, mint 40 millió Google keresésen keresztül vizsgálták 191 kriptovalutákhoz kötődő kulcsszó lekérdezésének gyakoriságát, majd ezeket országonként összevetették a lakosság számával (ehhez a legfrissebb népesség adatokat használták a Statista-tól). Az országonként leggyakrabban keresett kifejezések alapján pedig azonosították minden vizsgált országban a 3 legnépszerűbb kriptot.

Az így felállított rangsor azt mutatja meg, hogy 1 főre vetítve a vizsgált keresések alapján hány Google keresés kapcsolódott kriptovalutákhoz az egyes országokban. A vizsgált országok közül 3-nál nem találtak értékelhető adatot, ők kerültek a rangsor végére (Koszovó, Monaco és a Vatikán). Az adattal rendelkező országok közül az utolsó Oroszország lett, az itt vizsgált keresések száma lakosság arányosan is rendkívül alacsony volt. Első helyen Hollandia végzett, a második Szlovénia, a dobogó legalsó fokára pedig Svájc került.

A kriptók között a legnépszerűbb egyértelműen a Bitcoin, 35 országban lett első helyezett, de minden ország top 3-as listájában szerepel. 7 országban a Dogecoin lett az első, Andorrában pedig a PancakeSwap bizonyult a legnépszerűbbnek.

Magyarország a rangsorban a 26. helyet kapta, a kripto rangsor pedig Bitcoin, Dogecoin és Shiba Inu.

A teljes listát itt találod: https://loom.ly/IZjFalw

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.