A svájci kriptováros

Amennyiben valaki úgy döntene, hogy mostantól minden fiat pénzét kriptovalutába fektetné és emellett Európában szeretne élni, megtaláltuk a tökéletes megoldást. A Svájcban található Lugano városáról van szó, ahol gyakorlatilag mindenhez hozzá lehet jutni BTC-ért vagy USDT-ért cserébe, sőt még az adókat is fizethetjük ilyen formában.

A városban több száz vállalkozásnál van lehetőségünk az említett két kriptopénzért cserébe termékhez vagy szolgáltatásokhoz hozzájutni. A listán többek között bárok, éttermek, ruha és cipő boltok, gyógyszertár, fodrászat, művészeti galériák és még a McDonald’s is megtalálható. A pontos listát a Plan ₿ szervezet honlapján találjuk meg (https://planb.lugano.ch/crypto-payments/), ahol egy térkép segít minket a szolgáltatók megtalálásában.

A szervezetet a Tether-rel együttműködve hozták létre, eredeti terv szerint Lugano város népszerűsítésére, kifejezetten a kriptovilág bevonásával. 2022 márciusában jelentették be, hogy a városban a BTC kvázi törvényes fizetőeszköznek számít, hiszen már rengeteg szolgáltató csatlakozott a rendszerhez és a lista folyamatosan bővül.

2022 nyarán egy 2 hetes nyári tanfolyamot is sikeresen lebonyolítottak a városban, ahol az előadások mindegyike a Bitcoinról és a blockchain technológiáról szólt. Lugano egyébként egy az olasz határhoz közeli tóparti város, így aki szívesen költene egy kicsit a BTC vagy USDT készleteiből, annak kitűnő helyszín lehet egy idei nyaraláshoz is.

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.