3 példa, amikor országok nyitottak a digitális eszközök felé 2022-ben

A tavalyi rengeteg negatív hír és rossz piaci teljesítmény ellenére is voltak olyan országok, akik tárt karokkal fogadták az innovációt, amit a kriptovaluták nyújtanak. Ezeket gyűjtötte össze a CoinTelegraph, aminek egy részét most megosztanánk veletek:

Brazília 2022-ben dolgozta ki a saját digitális eszköz szabályozási stratégiáját. Az előző miniszterelnök, Jair Bolsonaro aláírta azt a törvénytervezetet, ami legalizálta a kriptovaluták fizetésre való használatát. A törvény épp időben jött, ugyanis rekord mennyiségű cég birtokolt kriptovalutát a tervezet elfogadásakor. 2022 augusztusában pontosan 12.053 vállalkozás nyilatkozta, hogy rendelkezik valamilyen kriptovalutával.

Az Egyesült Királyság júliusban bemutatott tervezete megerősítette az ország szándékát abban, hogy egy globális kriptovaluta csomópont legyen. Kiszélesítette a stablecoin-ok szabályozásait és bevezetett egy új fogalmat, a Digitális Elszámolási Eszközöket (DSA). A törvény felruházza a kincstárat, hogy szabályozza a DSA-kat, ez vonatkozni fog a kifizetésekre, szolgáltatókra és fizetésképtelenségek kezelésére.

Az Egyesült Arab Emírségek júliusban elindította a „Dubai Metaverzum Stratégiát”, aminek célja, hogy az országot a top 10 metaverzum gazdaságok egyikévé emelje. Ebbe beletartozik a kutatás és fejlesztés is, hogy a metaverzum kiépítéséhez befektetőket, partnereket, cégeket és projekteket szerezzenek külföldről. A fejlesztőket, tartalom-készítőket metaverzum oktatásokkal támogatják.

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.