Projektek, amikre idén érdemes odafigyelni

Habár az elmúlt év medvepiaccal telt a kriptovilágban, ahogy már 2 hete is idéztem Buterint az ilyen időszakokban érdemes lehet odafigyelni az új projektekre. Az év első tippjében 3 olyan friss projektet hoztam nektek, amikről több helyen is az olvasható, hogy 2023-ban jól fognak teljesíteni.

Az első ilyen a FightOut (FGHT), ami egy move-to-earn projekt. Az ilyen típusú projektek mostanában az egészséges életmód jegyében amúgy is nagy hajrára képesek és a FightOut most a kripto szerelmeseire is lő. A felhasználók különböző edzésekkel és versenyekkel REPS pontokat gyűjthetnek maguknak, amikért cserébe digitális NFT-ket vagy akár valódi nyereményeket is bezsebelhetnek. A fejlesztők az alkalmazást az év első felében tervezik piacra dobni, a gyűjtés azonban még folyik, a megszerezhető tokenek előfizetésre, illetve REPS pontokra válthatóak be.

A második a C+Charge (CCHG), ami egy kifejezetten zöld projektnek számít, így azoknak lehet izgalmas, akik a környezetvédelemre is fókuszáló projektek mellett teszik le voksukat. A fejlesztők a karbonkredit-ipar részeivé szeretnék tenni a felhasználókat, mégpedig az elektromos autós töltőállomások infrastruktúrájának bővítésével. A projekt honlapja magyar nyelven is elérhető, így javaslom, akit érdekelnek az ilyen típusú megoldások böngéssze át kicsit a whitepaper-t.

Végül egy play-to-earn projektet is hoztam nektek, ami nem más, mint a Calvaria: Duels of Eternity (RIA). A Calvaria tulajdonképpen egy kártyajáték és hasonló társaihoz képest előnye, hogy teljesen ingyenes és egy előfizetés nélkül összeállított gyengébb paklival is van lehetőség legyőzni az erősebb játékosokat. A RIA token tulajdonosok pedig a játék fejlesztésébe is beleszólhatnak majd, így akiket ez a világ mozgat meg annak mindenképp érdemes utána olvasni kicsit a projektnek.

Ahogy azt többször is említettük, ha kriptoba szeretnénk fektetni pénzünket érdemes protfólióban gondolkoznunk, vagyis több coinból is bevásárolni. A fent említett projektek mindegyike más szempontok alapján lehet értékes és izgalmas, ugyanakkor mindenki saját értékítélete szerint döntsön befektetéseiről és kellően járjon utána bármelyik új projekt is keltette fel a figyelmét!

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.