2022-ben a Dogecoin jobban teljesített, mint a legtöbb vetélytársa.

A 2022-es árfolyamesések közepette a Doge jelentősen értékállóbb volt, mint a legtöbb kripto eszköz. A „csupán” 58%-os árfolyamcsökkenésével a top 10-es listában a harmadik helyet szerezte meg, csak az XRP és BNB előzte meg 57,2% és 53%-os értékekkel.

A DOGE a másik ismert kutyás coinnál, a Shiba Inunál (SHIB) is sokkal jobban teljesített idén. Ezt annak ellenére mondhatja el magáról, hogy a Shiba Inu háza táján több fejlesztés is folyamatban van, mint például egy metaverzum kiépítése és blokklánc játékok létrehozása, míg a Dogecoin esetében semmiféle fejlesztés nincs a láthatáron, csupán az a spekuláció röppen fel időről időre, hogy talán valamikor Elon Musk integrálhatja a DOGE-ot a Twitterbe.

A Shiba Inu értéke a folyamatban lévő fejlesztések ellenére az elmúlt évben 76,1%-ot csökkent, a piaci kapitalizációt tekintve a 17. helyen áll 4,8 milliárd dollárral, a Doge ehhez képest 8. a listán 10,1 milliárddal.

Az elmúlt medvepiacok sajátosságának tekintették, hogy a gyengébb projektek nem bírtak fennmaradni, míg az erősebbek nagyobb teret nyertek a medvét követő bikapiacon. A fenti számok alapján a Dogecoin kedvelők bizakodhatnak egy elkövetkező erős bikapiacban. Már csak ki kell várni azt…

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.