Hogyan tudunk biztonságosan kriptovalutát vásárolni?

Az elmúlt hetekben rengeteg olyan dolog történt a kriptopiacon, ami miatt érdemesnek tartottam felhozni a címben említett kérdést. Mire érdemes figyelni Bitcoin, Ethereum vagy egyéb kriptovaluták vásárlása esetén?

Első lépésnek fontos megemlíteni, hogy minden befektetésünk előtt tájékozódni kell. Nem szabad elsietni a folyamatot, főleg, ha olyan kifejezésekkel találkozunk, mint „utolsó lehetőség” vagy „akciós kripto”. Az ilyenek mögött nagy valószínűséggel csalás is állhat, érdemes elkerülni az ilyeneket.

Ha kellőképpen tájékozódtunk, akkor ideje megfontolni a vételi lehetőségeket. A kripto vásárlások egyik legnépszerűbb módja, amikor tőzsdéről vesszük az adott coint. Ez esetben azonban a tőzsdén tárolt kriptonk sosem -teljesen- a miénk. Ha nincs meg hozzá a privát kulcs, akkor 100%-ban sosem rendelkezünk felette. Jó módszer lehet ilyenkor egy kripto tárca beszerzése, létrehozása és oda átküldeni a kriptonkat a tőzsdéről. Ezért a folyamatért viszont teljesen saját magunk vagyunk felelősek.

Egy másik ismert módja a vásárlásnak a kripto ATM-en történő vétel. Ez rendszerint készpénzzel történik, amit befizetünk a gépbe és azért cserébe az általunk választott kriptovalutát kapjuk.

Itt is lehetőség van kripto tárcát létrehozni, majd arra vásárolni, vagy választhatjuk, hogy papírtárcára kérjük a kriptovalutánkat. Az utóbbi esetnél nagyon fontos, hogy megőrizzük a papírtárcát, másolatot csináljunk róla és senkinek, semmilyen körülmények között ne mutassuk meg a rajta található privát kulcsot.

BlockChange-es vásárlás esetén az ATM-es megoldásra van lehetőség, aminek folyamatában e-mailben, telefonon is állandó, magyar nyelvű segítséget tud nyújtani ügyfélszolgálatunk.

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.