NFT a fantasy rajongóknak

„Közeleg a tél” ahogy a Starkok mondanák, ám ez idén a kriptovilág számára is tartogat némi meglepetést. E heti tippünkben a fantasy rajongóknak, azon belül is a Trónok harca szerelmeseinek hoztam egy izgalmas hírt.

A Warner Bros bejelentette, hogy idén piacra dobják a híres sorozat által ihletett NFT kollekciójukat – a pontos dátumot még nem tudni, csak hogy a kollekció első csomagja az idei év végére várható. A kollekció neve „Game of Thrones: Build Your Realm” lesz és elsődleges célja, hogy tulajdonosaik felépíthessék saját kis világukat, melyet a sorozat ihletett. Különböző csomagok lesznek megvásárolhatóak, amikkel fejleszteni lehet majd az avatárokat, így találhatunk majd köztük különböző fegyvereket, felszereléseket, illetve külön csomagban fognak megjelenni a helyszínek, karakterek és a sorozat ikonikus pillanatai is.

A Warnernek egyébként nem ez az első NFT projektje, 1 hónappal ezelőtt a Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége filmhez is készítettek egy limitált darabos kollekciót, de ez a trilógia első részéhez kapcsolódó digitális tartalmakhoz biztosít hozzáférést. Így például a film felújított 4K változatához, a forgatásról készült 8 órás felvételhez, de lehetőség van különleges tárgyakhoz való hozzáféréshez is, valamint az első rész három ikonikus helyszínét is bejárhatják az NFT tulajdonosai.

A Trónok harca NFT-k áráról egyelőre nem sokat tudni, azonban aki érdekelt Tolkien világában akár 30 dollárért cserébe is szerezhet hozzáférést.

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.