Mankó a kriptopiacon

Múlt héten Bálint befektetési stratégiákat osztott meg Veletek, ezen a héten pedig egy plusz kapaszkodót szeretnék nyújtani Nektek azzal kapcsolatban, hogy mikor várható mozgás a piacon.

Először is fontos leszögezni, hogy az árfolyamok mozgásának általában nincs egy konkrét oka, mindig több dologból tevődik össze.

Kisbefektetőként jó mutató lehet arra figyelni, hogy a legnagyobbak, az úgynevezett bálnák mit lépnek, ugyanis ők azok, akik képesek akkora összegeket mozgatni, ami hatással lehet a piacra. Ennek figyelésére az egyik legjobb ingyenesen elérhető platform a Twitter és azon belül is a Whale Alert fiók, akik minden 1 millió dollár fölötti tranzakcióról tweetelnek, az összeg mellett pedig azt is láthatjuk, hogy honnan hova küldték az adott kriptoeszközt.

Amennyiben azt látjuk, hogy egy magán tárcáról nagyobb BTC vagy ETH összeget utaltak be egy tőzsdére, akkor bizony arra lehet számítani, hogy ez a kripto mennyiség záros határidőn piacra kerül, vagyis eladási hullám indul, míg ezen kriptovaluták tőzsdéről való kivonása esetén számíthatunk arra, hogy az adott befektető a közeljövőben nem tervez megszabadulni ezektől a befektetésektől. Stablecoinok esetében pont fordított helyzetre lehet számítani, ugyanis sok esetben a tőzsdéken nem fiat valutákon, hanem stablecoinokon keresztül vesznek vagy adnak el kriptoeszközöket.

Ahogy mondtam ezek a tranzakciók adhatnak nekünk mankót, azonban 100%-ban nem tudják megjósolni az árfolyamok későbbi alakulását, hiszen azok több tényezőtől is függenek (gondoljunk például a múlt heti FED kamatdöntésre és sajtótájékoztatóra).

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.