Készül a Sega első blokklánc alapú játéka

Az egyik legnagyobb videojáték kiadó, a Sega az első blokklánc alapú játékát készíti. A játékon egy japán fejlesztőcsapat dolgozik, a Double Jump Tokyo, akik az előző héten jelentették be, hogy a játékuk egy híres szérián alapszik majd, a Sangokushi Taisen-en. Ez egy valós idejű stratégia játék, amit japánban főleg játékgépeken játszanak igazi, fizikai kártyákkal.

A bejelentésben a fejlesztőcsapat és annak igazgatója, Hironobu Ueno kitért az Oasys láncra, amit a játék használni fog. Ebből kiderült, hogy blokklánc fő célja, hogy a játékon belüli tranzakciók gyorsak és díjtalanok legyenek.

A Medium-ra feltöltött bejelentésben nem esett szó arról, hogy a játék pontosan milyen is lesz, a fókusz inkább azon volt, hogy bemutassa a játék által használt blokklánc technológiát.

Egy másik videojátékos nagyágyú, a Square Enix is nemrég jelentette be együttműködését az Oasys lánccal, akik NFT-k kiadását tervezik a blokkláncon.

A mai videojátékos piacon gyakori a játékokon belüli vásárlás, így nem meglepő, hogy egyre több kiadó fordul a blokkláncokhoz az általuk nyújtott gyorsaság, átláthatóság miatt.

Befektetéseinkben érdemes lehet arra is figyelni, hogy az altálunk választott eszköznek milyen valós értékei lehetnek.

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.