Az amerikaiak 13%-a birtokolt már kriptot

Körülbelül az amerikai népesség 13%-a (nagyjából 43 millió ember) birtokolt már élete során kriptovalutát a JPMorgan új jelentése szerint. Az említett jelentés egy kutatásra alapozza a számokat, ami a bankszámlákról kripto számlákra történő tranzakciókat vizsgálta.

A vizsgálat során több, mint 5 millió felhasználó számláját vizsgálták meg, közülük 600 ezren váltottak fiat valutát kripto eszközökre 2020 és 2022 között. Ez a 13% hatalmas növekedés a 2020-as kimutatáshoz képest, amikor ugyanez az állítás a vizsgált személyek csupán 3%-ára volt igaz.

A kutatás azt is kiemelte, hogy a felhasználók tipikusan akkor végezték első kripto tranzakciójukat, amikor a kripto eszközök árfolyamai magasan voltak. Az ilyen időszakokban a kriptotőzsdékre beutalt összegek nagyban meghaladták az onnan kiutalt értékeket. Ebből kikövetkeztethető, hogy az emberek javarészt megtartották a megvett kriptovalutájukat.

Ez a trend 2022-ben megváltozott, amikor a kriptopiacon beestek az árak és az amerikai népesség megtakarításai is csökkenni kezdtek.

A jelentés arra a kérdésre is kitért, hogy egyes demográfiai csoportok hajlamosabbak-e kripto vásárlásra. Az derült ki, hogy a vizsgált személyek közül a férfiak nagyobb százaléka vásárolt kriptovalutát, mint a nőké, illetve a fiatalabb korosztályt is jobban vonzotta a kripto vétel, mint az idősebbeket.

Noha a kriptovaluták ára és a tranzakciók száma visszaesett, a jelentésből is látszik, hogy a kripto birtokosok száma az elmúlt években egyre csak növekszik.

*A jelen posztban található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.